Sök på vår hemsida

kistläggning

 

Bisättning är när man pysslar om och lägger den avlidne i kistan. Det sker givetvis med den yttersta respekten och med värdighet. Det går till på följande vis: vi hämtar kistan som valts ut och kör till bårhuset. Väl på bårhuset tvättar vi den avlidne om det behövs sedan klär vi på denne. Påklädningen kallas för svepning. Antingen med den avlidnes egna kläder som de anhöriga sett ut eller med svepskjorta som kistleverantören försett oss med. Sedan lägger vi ner den avlidne i kistan. Detta kallas för kistläggning. Ofta vill de anhöriga att någon liten personlig sak ska följa med i kistan inför den sista vilan, vilket går bra. Om den avlidne ska kremeras får man dock inte lägga ner saker med metall i då detta kan försätta kremationsugnarna ur funktion.

Om visning önskas i samband med bisättningen eller om de anhöriga vill ha visning i samband med begravningsceremonin så brukar vi även lägga på en liten aning makeup. Detta är givetvis inget måste. Ibland är det heller ingen bra idé att ha visning, speciellt inte om det gått mer än 14 dagar sedan dödsfallet men det bestämmer de anhöriga helt själv. Efter bisättning, svepning och kistläggning kör vi ut till bisättningslokal som tillhör den avlidnes församling. Där förvaras kistan med den avlidne fram tills begravningsceremonin. 

Bisättningen kan vi göra så fort vi fått kännedom om den avlidne och vart denne finns. Vi hör med bårhuset om den avlidne kan svepas och kistläggas. Om en avliden ska obduceras kan det ta lite tid innan dödsorsaken fastställts och då får vi vänta. Det går ändå utmärkt för de anhöriga att planera och boka själva begravningen under tiden. Vi hjälper Dig gärna göra en personlig och vacker ceremoni, vi skräddarsyr lösningar efter Dina och den avlidnes önskemål med värdighet. 

Kontakta Evighetens Vila Begravningsbyrå
Vi finns här för dig.
Öppet helgfria vardagar mellan 09:00-16:00 eller efter överrenskommelse.
Vi har jour dygnet runt!

Tel: 042-366 066