Miljö

Värnar om miljön

Evighetens Vila försöker i så stor mån som möjligt värna om miljön och ta ansvar för att lämna så litet klimatavtryck som det går. Detta eftersom det går hand i hand med att det är ett litet företag som tillhandahåller en nära service och kontakt med kunderna.

fordon

miljön mår bättre av återbruk

Evighetens Vila slår ett slag för miljön och återbruk där det är möjligt och kommer i första hand ta vara på gamla fordon och miljö-konvertera dem, detta för att inte inbjuda till nyproduktion eftersom miljön verkligen inte mår bra av det.

T.ex. så är begravningsbilen konverterad från bensin till E85 eftersom detta spar den fossila bränsleförbrukningen. Övriga fordon som används är privata då det inte ska uppmanas till flera fordon än vad som är nödvändigt. Det privata fordonet framförs även detta på HVO100 eftersom detta också är förnybart bränsle.

Begravningsbil Evighetens Vila begravningsbyrå

kontoret

arbetar hemifrån

Eftersom Evighetens Vila är ett litet företag så arbetas det hemifrån. Att hyra en lokal i centrala stan som  kostar en massa -medför prisökning till våra kunder- men även pendling till lokalen känns oansvarigt, dels för miljön och för kunderna. Genom att sköta företaget hemifrån blir miljöpåverkan mindre eftersom det blir färre resor, och inga resurser slösas för att värma upp en lokal på annan ort. De kunder som väljer att komma till Evighetens Vila istället för kostnadsfria hembesök är därför välkomna i mitt hem.

leverantörer

så närproducerat som det bara går

Därför är samarbetspartners noga utvalda för att så mycket som möjligt ska produceras i Sverige. 

Kistor och urnor köps in från svenska högkvalitativa Fredahl Rydéns och blir därmed inte transporterade långväga ifrån. Det har dessutom tillkommit speciellt miljömedvetna produkter i  sortimentet eftersom de vill minska sitt miljöavtryck och det allra mesta produceras i Sverige.

Gravstenarna som köps in är från svenska företag, stenarna graveras även här i Sverige för att spara miljön påfrestningar. GRF Gravstenar och Höganäs Stenhuggeri  som håller en hög kvalitet och använder därför i största möjliga mån sig utav svenska stenbrott och stenar.

Vad det gäller andra produkter och tjänster så är samverkan med lokala mindre egenföretagare något som eftersträvas.

Background

Har du frågor

Kontakta Evighetens Vila, inga frågor är dumma.

Rulla till toppen