Programblad och tackkort

Programblad - ett minne

Begravningsordningen brukar stå i ett program som delas ut när anhöriga och gäster anländer till begravningsceremonin. Eftersom det kan kännas olustigt att vara på en begravning så väljer många att fördjupa sig i programmet och det är en trygghet att följa med i och veta vad som händer härnäst. I programmet kan man även skriva ett litet stycke om den avlidna och dennes liv. Vill man så kan man ha en fin bild på den anhöriga på programmet eller välja någon av våra vackra mallar. Hur programmet ska se ut gör vi upp tillsammans, en del vill inte ha personlig text och bild utan bara själva ordningen. Andra vill ha med psalmtexterna i ordningen så de slipper bläddra i psalmböcker. Många anhöriga och besökande sparar dessutom programmen som ett allra sista minne. Det är dock inte alla som väljer att ha programblad på begravningen.

Ett tackkort är ett vackert sätt att tacka för blommor och annat deltagande i sorgen, oftast brukar vi låta samma bild som på programbladet pryda kortet, men om annat önskas ordnar vi givetvis detta.

vad kostar det?

för programblad respektive tackkort?

Att ta fram programblad kostar 600:- för själva arbetet involverat, oftast skriver vi in eventuella psalmer samt originalkompositör av musik och text, vid uppspelad musik skriver vi ut artistens/artisternas namn. Givetvis får ni korrekturläsa programbladet innan det går i tryck. Sedan kostar själva programmen 16:-/styck, ni bestämmer själva hur många ni önskar få upptryckta till begravningen.

Tackkort är enklare att trycka upp då det inte är lika mycket text i då kostar det 300:- att ta fram dessa, sedan kostar det 20:- styck inklusive kuvert. Porto tillkommer samt en avgift om 2:-/kort om vi ska fylla i och sända ut korten åt er.

programblad

vad innehåller det?

Begravningsordning

Musik, kompositör, textförfattare och eventuell artist

psalmer i sin helhet om sådana finns

Kort text om den avlidne (frivilligt)

Valfri omslagsbild eller färdig mall

Officiant, musiker och begravningsbyrå

Klockslag, plats och datum

Tackkort

olika omfattande lösningar

Efter en begravning är det oftast uppskattat att få ett tackkort för ens närvaro och deltagande i sorgen av den avlidne. Om du önskar att framföra ett tack till släkt och vänner kan vi hjälpa till med det. Vi har flertalet vackra mallar att välja på. Utöver detta går det att välja en personlig text på insidan samt inkludera kuvert om så önskas. I brist på tid kan vi även adressera manuellt, samt frankera och posta tackkorten åt dig till en kostnad av 36kr/st  

Vi sänder ett korrektur till dig för godkännande och därefter har du tackkorten inom 2-3 dagar i din brevlåda. Kort utan kuvert men en personlig hälsning tryckt i kostar 16kr/st stycket plus portot för ett utskick. Det kostar alltid 300.- att ta fram design och text oavsett hur många du väljer. Låt oss hjälpa dig att säga tack på ett personligt och vackert sätt till de som har närvarat vid begravningen.

brev

Frågor om programblad eller tackkort?

Rulla till toppen