Begravningsgäst

Anmäl dig som begravningsgäst

Datum: 14 augusti - 2020

Tid: 11:00

Plats: Kropps Kyrka

Adress: Kropps kyrkväg 36, Mörarp

Anmälan och information dill dig som är begravningsgäst

Anmäl dig som begravningsgäst

Datum: 14 augusti - 2020

Tid: 11:00

Plats: Kropps Kyrka

Adress: Kropps kyrkväg 36, Mörarp

Här går vi igenom vad man kan tänkas behöver veta som begravningsgäst. Många kan tycka det känns obekvämt och ovant.

Nuförtiden är det inte riktigt lika strikt som det var förr. Vi hoppas med denna information råda bot på eventuell osäkerhet så att begravningsceremonin blir ett vackert, lugnt avslut..

Att tänka på som gäst

Begravningsgäst är du när du kommer till en begravning. Om det står i dödsannonsen på nätet eller i tidningen att du ska lämna O S.A till begravningsbyrån så ska man alltså lämna besked om man kommer. I många fall finns en agenda eller ett program som delas ut till gästerna, har inte gästerna anmält sig så kanske det inte räcker till alla.

Minnesstund är det som kommer efter begravningen (I vissa kulturer före men då anges detta) då man bjuder på fika/lättare förtäring.
Man kan gå på en begravning för att sedan välja att inte gå på minnesstunden. Oftast gör ytligare bekanta så för att ändå visa sin respekt och ta ett sista farväl.
Ska man delta i minnesstunden är det viktigt att man anmäler sig som gäst då det annars varken finns sittplatser eller förtäring åt alla. Om man inte har minnesstunden hemma är det vanligt att man hyr ett ställe och tar in catering eller helt enkelt hyr en del av en restaurang eller ett fik.

Evighetens Vila begravningsbyrå vit ros
Klädsel
Evighetens Vila begravningsbyrå skjorta slips
Minnesgåvor

Fler saker att tänka på:

  • Av tradition kommer man i god tid till en begravning, planera och var ute i god tid ca 15-20 minuter innan. Ingen vill komma absolut sist när alla redan gått och satt sig.
  • Om du beställt en blomsterdekoration till begravningen som du själv tar med dig är det ännu viktigare att du är tidig så att dekorationen hamnar på sin rätta plats och blir dokumenterat åt de anhörigas Minnesalbum.
  • Ibland finns det ett noggrant utvalt färgtema på blommorna, kolla med den florist som de anhöriga eller begravningsbyrån anlitat så dina blommor matchar.
  • Det är lite olika vilken sida man ska sitta på om man är anhörig eller vän och detta kan variera mellan olika ceremonihallar, kyrkor och kapell. Hör dig för med begravningsbyrån när du kommer fram för att vara säker.. 
 

 

 
 
Scroll to Top