Sök på vår hemsida

bisattning

 

smink

 

Svepning är när den avlidne kläs i antingen egna kläder eller svepskjorta som vi beställer av vår kistleverantör. Sedan läggs den avlidne i kistan. Givetvis tvättar vi den avlidne om det behövs, kammar håret och eventuellt ger en gnutta smink om det önskas. Vi klär den avlidne i de plagg som Du bestämt och eventuellt överlämnat. Tänk på att lämna med underkläder och strumpor i de fall då Du önskar privata plagg. Ofta vill de anhöriga sända med privata tillhörigheter, brev, blommor m.m. i kistan till den sista vilan, vilket går bra. Tänk bara på att om den avlidne ska kremeras så får man inte skicka med saker av metall eller med metall i eftersom detta kan orsaka driftstopp i krematorieugnarna. 

Om någon avlider på sjukhus eller annan vårdinrättning är det oftast personalen där som tvättar av den avlidne och iklär denne sjukhusskjorta. Sedan när vi hämtar den avlidne från bårhuset genomför vi svepningen och klär den avlidne i antingen svepskjorta eller privata kläder.

Om någon avlider på äldreboende är det vanligt att personalen klär den avlidne i de privata kläder de anhöriga sett ut. Sedan när vi hämtar den avlidne från bårhuset genomför vi svepningen och klär den avlidne i antingen svepskjorta eller privata kläder.