Sök på vår hemsida

Ornament valnot metall oppen 0x90

 

Våra kistor kommer ifrån Fredahl Rydén och de allra flesta  tillverkas här i Sverige på fabriken i Nybro eller i Falköping. Dessa förstklassiga kistor finns i de flesta modeller och utförande. Det vanligaste är att kistorna är tillverkade av spånskiva eller MDF. Kistan kläs sedan med folie liknande olika träslag så den får träådringar. Det finns även massiva och målade kistor. Alla kistor kommer med täcke och kudde. Sedan skiljer det sig hur pass klädda de är på insidan. Väljer Ni begravning med öppen kista ser det trevligare ut med ett klätt lock t.ex. 

Du kan även få kistor i valfri NCS-kulör (natural colour system), kistorna kan specialbeställas vid förfrågan. NCS-kulörer kan du kika på vid ett möte med oss eller i alla färgbutiker då de är internationell standard. De specialbeställda kistorna tar lite längre tid att få hem så beställ gärna så snart som möjligt. Detta gäller även om en avliden var väldigt kraftig eller lång men i övrigt ska ha standardutförande på kistan.

De vanligaste kistorna har vi i lager. De som måste beställas tar inte många dagar att få hem och vi har leveranser varje vecka på onsdagar. Förutsatt att det inte är en specialbeställning som då tar lite längre tid på sig. 

I Sverige är det lag på att avlida ska läggas i kista oavsett om jordfästning eller kremation sker. Detta för att säkerställa en värdig och säker hantering. Ska begravningsceremonin ske med urna finns dock ingen anledning att ta en jättedyr fin kista om du inte känner för det. De flesta kistor är godkända till både jordfästning och kremering. Fredahl Rydén ligger i framkant gällande miljötänk, så de är ett tryggt val. Vilken kista Du sen väljer är helt upp till Dig.

Kontakta Evighetens Vila Begravningsbyrå
Vi finns här för dig.
Öppet helgfria vardagar mellan 09:00-16:00 eller efter överrenskommelse.
Vi har jour dygnet runt!

Tel: 042-366 066