Sök på vår hemsida

I sorg och saknad efter en närstående är det mycket man ställs inför en begravning. Med praktiska saker som känns ovana och mycket byråkrati. Att dessutom befinna sig i chock efter förlusten gör att det kan upplevas krångligt och överväldigande att planera en begravning.

Oavsett vad finns vi här för Dig. Vi på Evighetens Vila följer dina önskemål och stöttar dig i dina val.

Om Du vill köpa kista och transport genom oss och ombesörja resten själv eller om Ni vill ha hjälp med allt från början till slut. Vi är flexibla och hjälper Dig få det precis som Du vill. Om Ni redan vet vart Ni vill hålla begravningsceremonin, kan det vara en god idé att boka in den direkt så Ni vet när och vart den blir av.

Enligt svensk lag skall den avlidne kistläggas oavsett om denne ska kremeras eller jordfästas. Det får inte överstiga 30 dagar innan jordfästning eller kremation sker. Väljer Ni att kremera Er avlidne kan Ni välja att ha en ceremoni kring urnan och på så sätt klara komma förbi de trettio lagstadgade dagarna. Vi rekomenderar Er av erfarenhet att sträva efter att hålla begravningen vid ett så tidigt skede som möljigt. På så vis få ett värdigt avslut och lättare kunna börja bearbeta sorgen efter Er närstående.

Du bestämmer själv, vi kommer inte försöka styra Dig åt något håll, samtidigt som vi vill att Du ska känna att vi stöttar Dig genom detta svåra skede i livet. Med ärlighet, transparans, hjälpsamhet och engagemang lotsar vi Dig genom det praktiska. Antingen kan Du söka här på vår hemsida och planera begravningen online eller om det är lättare, slå oss en signal så bokar vi in ett personligt besök när det passar Er.

Det finns lika många lösningar som det finns individer. Vi är flexibla och finns oavsett Er önskan här för Dig.

 

Ring oss på 042-366 066

Jour dygnet runt


Att tänka på:

 • Det kan ibland vara uppbokat i populära kyrkor och ceremonilokaler, så bestäm så snart Ni kan vart och när Ni vill ha ceremonin.
 • I Sverige är det lag på att den avlidna ska antingen jordfästas eller kremeras inom 30-dagar efter dödsfallet.
 • Eventuell dödsannons ska vara tidningen tillhanda i god tid. Den ska även publiceras i god tid innan ceremonin.
 • I Sverige måste man begravas i kista, oavsett om det ska kremeras eller jordfästas.
 • Ska man kremeras efter ceremonin, tillkommer eventuellt kostnader för urna. Om askan inte ska spridas eller grävas ner i minneslund. 
 • Ska man jordfästas (kista, traditionell gravplats) eller ha en urngrav (urna som begravs på gravplats), tillkommer gravsten. I vissa askgravlundar tillkommer även gravsten
 • Vill Ni ha ett kort på den avlide på kistan/ brevid urnan eller i programmet för begravningen kan det vara smart att ha detta förberedd till eventuellt möte, alternativt scanna och mejla in bilden så snart det går.
 • Om den avlide ska kläs i egna kläder innan visning / begravning så är det bra att överlämna dessa så snart som möjligt.
 • Gå gärna in och kika på kistor och urnor så Ni har ett hum om vad som önskas.
 • Vad vill ni förmedla i eventuell dödsannons, vilka namn ska stå med och vilket motiv beskriver bäst den avlide.
 • Vill ni ha en minnesstund efter eller skiljas åt. 
 • Blommor, kulörer på dessa och hälsningar på eventuellt band. Vilka namn på anhöriga ska stå med. 
Kontakta Evighetens Vila Begravningsbyrå
Vi finns här för dig.
Öppet helgfria vardagar mellan 09:00-16:00 eller efter överrenskommelse.
Vi har jour dygnet runt!

Tel: 042-366 066