Sök på vår hemsida

Det är enbart medlemmar i Svenska Kyrkan som får ha begravningsgudstjänsten i kyrkan. Är man inte med i Svenska Kyrkan så är det de olika kapellen och ceremonihallarna som gäller såsom krematoriekapell. 

Det är inte tvång på att ha en begravningsakt. För de som levt ensamma utan någon bekantskapskrets så kan direktkremation vara ett alternativ där man hoppar över ceremonin. 

Det finns inga regler för vart en begravningsakt ska hållas, det går att skräddarsy efter önskemål. Man kan hålla ceremonin i trädgården, i naturen, på sjukhem, i hemmet m.m. För en personlig och minnesvärd begravning kan man hålla begravningen där den avlidna haft goda minnen eller på en plats denne älskade att vara. Det är enbart den avlidna och dess anhöriga som avgör vart den sista högtiden ska hållas. Har man många goda minnen av en plats så kan det hjälpa till att bearbeta sorgen, om högtiden hålls just där. 

Vill man ha en begravning på ett annorlunda ställe så utesluter man inte Svenska Kyrkan per automatik.  Många präster är moderna och kan hålla begravningsgudstjänsten utanför kyrkans väggar. Men bäst är klart att fråga, det är inte alltid tillgängligt. 

Kontakta Evighetens Vila Begravningsbyrå
Vi finns här för dig.
Öppet helgfria vardagar mellan 09:00-16:00 eller efter överrenskommelse.
Vi har jour dygnet runt!

Tel: 042-366 066